A Karrierportál internetes (on-line) állásközvetítő-rendszerként működik. Segítségével egyszerűen és gyorsan megtekinthetőek a MÁV ZRt. aktuális állásajánlatai. Használatával az álláspályázatra való konkrét jelentkezés is könnyen megoldható.

Kik vehetik igénybe?

- Azon MÁV dolgozók, akik más szakterületen is szeretnék kipróbálni magukat, de továbbra is a MÁV ZRt.-nél képzelik el a jövőjüket.
- Kiemelten kezeli azokat a munkatársakat, akik munkahelyüket önhibájukon kívül (átszervezés, létszámleépítés vagy egészségromlás) veszítik el.
- Segítséget nyújt minden, a vasúttársaság iránt érdeklődő szakembernek
a MÁV-nál megüresedő munkakörök elérésében.

Hogyan lehet használni?

- A számítógéppel és Internet hozzáféréssel rendelkező munkahelyeken a böngészőbe a MÁV ZRt. hivatalos honlapjának (www.mav.hu) címét kell begépelni. Itt a KARRIERPORTÁL menüpontot kiválasztva lehet eljutni az állás-tárház oldalára.
- Internet kapcsolat hiányában a humán partnerek készségesen segítenek.
- A létszámleépítésben érintett kollégák a régió MEB Irodáját is igénybe vehetik az álláskereséshez.

A Karrierportál használatának jellemzői:

- A MÁV ZRt.-nél minden olyan állást, munkakört meg kell jeleníteni a Karrierportálon, amely megüresedett, és újra be szeretnék töltetni.
- Az állás-adatbázis országos, tehát a Karrierportálon megtalálhatóak az ország bármely pontján megüresedő MÁV-os munkalehetőségek.
- A meghirdetett munkakör minden jellemzője - feladatokkal, iskolai végzettség és egyéb követelményekkel - elolvasható a Karrierportálon.
- A bejelentkezett, regisztrált álláskeresők a kiválasztási folyamat szempontjából lényeges adataikat szintén megadják itt.

A Karrierportál legtöbb funkciója csak regisztrált felhasználók számára érhető el. A regisztráció ingyenes, ám egy e-mail cím mindenképp szükséges. Ezen keresztül kapható meg a jelszó, aminek a segítségével később fel lehet jelentkezni az oldalra az adatok módosítása, vagy az állásra való jelentkezés érdekében. A regisztráció tulajdonképpen a személyes és egyéb adatok önéletrajz-szerű megadását jelenti.

A kizárólag MÁV dolgozók által elérhető, belső karrierportál használatában a MEB vezetői, illetve a MÁV Új Esély Alapítvány munkatársai készségesen segítenek.